NTK välkomnar sin nya sportchef Nina Eriksson

NTK välkomnar sin nya Sportchef.

Hej alla medlemmar i NTK, jag heter Nina Eriksson och 1 maj kommer jag att tillträda tjänsten som sportchef i Norrköpings Tennisklubb.

Jag är född och uppvuxen i Linghem som ligger utanför Linköping. Jag spelade aktivt för NTK som junior och sprang omkring mycket på Racketstadion som barn och ungdom.

För 28 år sedan lämnade jag Sverige för att studera och spela collegetennis på ett av Kaliforniens bättre universitet där jag absolverade mina studier som till slut mynnande i en masters i Psykologi och ledarskap. Efter avklarade studier jobbade jag kvar som assisterande coach på mitt universitet under 9 år. Där fick jag möjlighet att jobba med tennis på en mycket professionell och hög nivå. Bland annat så arbetade jag med en europeisk samt en amerikansk juniormästare på tjejsidan under den tiden.

Efter tiden som collegecoach så har jag drivit en egen tennisskola i nästan 20 år. Här har jag fått möjlighet träna elever i alla åldrar och på olika nivåer. Mitt fokusområde låg här på att ge mina elever ett livslångt intresse och glädje för tennis samt att hjälpa dessa till en sundare levnadsstil.

Jag har förutom min masters tagit en ”elite certifikat” inom USPTA som är USA:s organ för utbildning  inom tennis i USA. Det är det högsta möjliga certifikat som man kan uppnå inom USPTA.

Jag har ett par månader kvar här borta men jag ser fram emot att få träffa alla NTK medlemmar i maj och starta mitt arbeta hos er då.

Vi ses snart!!

Nina Eriksson