Information om träning

Allmänt
Är du intresserad av att börja spela tennis eller återuppta din tennis igen kan du skicka in en intresseanmälan via e-post till nyanmalan@norrkopingstk.se .
Anmälan hittar du här Nyanmälan

Ifall du vill avsluta din träning hos oss så måste du avanmäla dig senast den 22 november eller 22 maj, annars debiteras du en avanmälans avgift på 1000 kr. Här hittar du Avanmälan NTK

Du skall maila in din avanmälan till kansli@norrkopingstk.se .

Vi har nu 2 terminer i vår klubb. Hösttermin och sedan en förlängd vårtermin då vi har inkluderat sommarterminen i vårterminen) Faktureringen sker innan varje termin och varje termin var för sig!

Nya som gamla medlemmar och spelare är välkomna där det finns platser kvar. Vi startar även upp nybörjargrupper ifall du är helt nybörjare på tennis. Just nu har vi kö till vissa grupper så vi kommer svara på din anmälan så snart vi kan. Fredrik Peterson är den som svarar på alla nyanmälningar och återkommer med förslag på tid.

Vårterminen 2019 startar den 4.1.2018.  Välkommen!

Tennislekis

Fredagar mellan kl. 15-15.45 samt lördagar mellan 9-10! Spelas oftast på bana H och är för barn i åldern 3-5 år!

Tennislekis är för barn mellan 3 och 5 år.
Här koncentrerar vi oss först och främst på lek med boll samt olika koordinations- övningar. Vi lär barnen grundmotorik och grundfärdigheter i tennis.
Även föräldrarna får delta och fungerar delvis som hjälptränare.

Minitennis

Vi tränar 1 timme per vecka med 6-8 spelare på banan. Vi tränar bland annat balans och koordination med hjälp av lekar och övningar anpassade till tennis. Åldern för minitennis är 6-7 år!

tenniskullogoTennisskola

I vår tennisskola tränar man vanligtvis 1-2 tim/veckan med 4-8 spelare på banan beroende på ålder och spelnivå..

Tennisskolan skall ge deltagarna en grundfärdighet i tennis med målsättning att klara av att spela match och lära sig regler för matchspel.
I träningen ingår även motionsträning samt balans, koordination, motorik och slagtekniksövningar.

Alla deltagare skall ges samma möjlighet till träning och vårt motto är att göra träningen rolig och intressant.
Deltagarna skall även lära sig vett och etikett på och runt tennisbanan samt Fair-play och att vara en god klubbkamrat.

TENNISKUL – vårt nyaste koncept!

Tenniskul är infartsporten till vår ordinarie verksamhet. Här spelar man i en grupp på 8-12 barn på 1 bana. Fokus är att spela tennis, ha kul, mycket rörelse och att få träffa nya kompisar!

Tenniskul är för barn mellan 8-10 år och man kan endast delta i tenniskul i max 2 terminer. Därefter skall man fortsätta i vår tennisskola.

Priset är otroligt billigt endast 995kr + medlemsavgift 275kr + 1st Östgötarabatten häfte

Anmälan till kansli@norrkopingstk.se för att läsa hela inbjudan och anmälan klicka här NTK Tenniskul 2017

Utvecklingsgrupper

Då man valt att gå med i utvecklingsgruppen så spelar man minst 2 gånger i veckan med 4-6 spelare på banan beroende på ålder och skicklighet.

Med utvecklingsgrupperna tränar vi mer målmedvetet, med målsättning att börja spela matcher inom gruppen och klubben och så småningom också lämpliga tävlingar.
Med utvecklingsgrupperna fördjupar vi oss ytterligare i slagtekniken och tränar även upp slagsäkerheten och placeringen av bollarna.

Utvecklingsgrupperna är steget innan du kan gå med i tävlingsgruppen.

Vuxengrupper

Är du nybörjare eller har spelat tidigare och är sugen på att börja spela igen? Skicka din intresseanmälan antingen via mail till kansli@norrkopingstk.se eller ring till kansliet på telefonnummer 011-171370. Just nu har vi väldigt fullt i alla vuxengrupper men vi startar grupper på morgon tid samt på lördagar i Gamla Tennishallen. Hör av dig snarast för att få en plats!

Rullstolstennis

Vi i Norrköpings Tennisklubb har en fungerande rullstolstennis verksamhet idag.

Just nu har vi 1 st aktiva rullstolstennisspelare som både tränar i grupp och individuellt!

Är du intresserad så skicka ett mail till anki@norrkopingstk.se

Välkommen!